Tilbake

Badboy

Romanen “Badboy: Steroid” er blitt en multimediaproduksjon som formidler historien om 17 år gamle Casper ved bruk av film, intervjuer, foto, lyddesign og fengende musikk i kombinasjon med høytlesing av forfatteren.

Boken “Badboy: Steroid” er basert på samtaler med unge brukere av anabole steroider, og ble tildelt både Brageprisen og Østfoldungdommens Kritikkerpris i 2014. Temaene kroppspress og relasjoner er like aktuelle for både gutter og jenter. Boken har kommet i tre opplag, og er også oversatt til dansk. 

Den populære rap-duoen Erik og Kriss har skrevet fire låter til handlingen, som alle er filmatiserte. Musikkvideoene vises mellom høytlesing fra boken, og intervjuer med steroide-brukere og Antidoping Norge. Her ligger musikkvideoene. https://www.youtube.com/playlist?list=PL-yhaR60ogB0snTfLSA_c_M9laYRq4kZI

Beskrivelsene i Badboy: Steroid stemmer svært godt overens med beskrivelser fra våre straffesaker. Jeg viser til den når jeg bedriver opplæring av polititjenestemenn og jurister om dopingkriminalitet.”Øyvind Haukland, Politiadvokat i Rogaland politidistrikt

Avslutningsvis får publikum mulighet til å laste ned en gratis versjon av halve boken rett på mobilen, og det er satt av tid til spørsmål og svar. Det vises også oversikt over hvor man kan få hjelp og svar på spørsmål knyttet til doping, spiseforstyrrelser og kroppspress.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Asker kommune
  • Kunstnere/grupper: Annette Münch
  • Produsent: Den kulturelle skolesekken, Asker
  • Idé/opplegg: Annette Münch

Om kunstner / utøver / gruppe

Annette Münch (født 10. januar 1981 i Oslo) er en norsk redaktør, journalist og ungdomsbokforfatter. Hun arbeidet som redaksjonssjef og magasinredaktør i Egmont Serieforlaget fra 2003 til 2010. I 2010 og 2011 var hun ansvarlig for den daglige ungdomsdebattsiden Si ;D i Aftenposten, og har siden 2011 drevet eget content marketing-byrå.

Publikumskommentarer