Tilbake

Edvard Frosts Ekspedisjoner

​En spennende reise inn i norsk folketro.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Asker kommune
  • Kunstnere/grupper: Alexander Løken
  • Idé/opplegg: Forfatter Alexander Løken forteller om hans trilogi av fantasy-barnebøker basert på norsk folketro, bøkene Trollskallen (2014), Ormeegget (2015) og Ulvehammeren (2016). Gjennom en rekke bilder og tegninger forteller forfatteren om sin barndoms inspirasjonskilder, sin bakgrunn som illustratør og om idéprosessen som ligger bak arbeidet med å skrive en fantasyfortelling. Han forteller også om norsk folketro og historie, og de fantastiske vesenene som befolker bøkene hans: Troll, drauger, vetter og Midgardsormen, og hvordan de har blitt framstilt i alt fra norrøn mytologi til Hollywood.Handlingen i bøkene er lagt til 1880-tallets Norge og elevene får et innblikk i en verden de kanskje ikke kjenner så godt fra før av, ved hjelp av historiske fotografier, fra bl.a Kristiania, og tegninger fra folkeeventyr (for eksempel Theodor Kittelsen.)Alexander leser også høyt fra bøkene sine og skaper en spennende, og temmelig skummel, atmosfære.Trollskallen ble nominert til Arks Barnebokpris, Kulturdept. debutantpris og Bokslukerprisen, og vant sistnevnte. Ormeegget ble også nominert til Bokslukerprisen.

Om kunstner / utøver / gruppe

Alexander Løken er født, oppvokst og nylig hjemflyttet til Asker. Han er forfatter, illustratør og tegneserieskaper, og er utdannet Art Director fra Westerdals School of Communication.
Alexander startet karrieren som tegneserieskaper med seriene Dante (i Kollektivet) og GJØN (i Eon), og som frilans illustratør og skribent. Han er interessert i historie, og brenner for å vekke nysgjerrighet og kunnskapslyst hos barn.

Publikumskommentarer