Tilbake
Fabien Greenberg

(VGS 2017/18) FILMSKUESPILL

WORKSHOP MED FILMREGISSØR OG FOTOGRAF

Hva er forskjellen mellom å spille på en scene og spille foran et kamera? Regissør Ingvild Søderlind og fotograf Fabien Greenberg går gjennom metode og verktøy for filmskuespilleren.

Skuespilleruttrykket må bli forskjellig fra scenekanten og fra lerretet. Sceneskuespilleren skal formidle til bakerste rad i teatret, mens et lite blunk fra filmskuespillern i et nærbilde synes godt på kinolerretet..

Det finnes ingen fasit på hvordan skuespillere og regissører jobber med hverandre for å få et godt resultat. En regissør kan bruke mange forskjellige grep i sitt arbeid.  Ingvild Sørderlind tar utgangspunkt i Stanislavski når hun går gjennom én metode. Det spilles gjennom to forskjellige scener fra et filmmanus hvor Ingvild gir regi og Fabien er fotograf. Tagningene blir så klippet sammen og spilt av mot slutten.

 

Lærerveiledning

Last ned:

Musikk, Dans og Drama fokuserer mye på skuespillerutrykk for scene. I denne workshopen vil elevene få innblikk i teknikken for å spille på film, som er veldig annerledes. Ideen er å kaste elevene inn i det og få mange ut på gulvet. Noen av elevene vil også få prøvd seg på casting øvelser. Workshopen holder høyt tempo med høy puls som et poeng: på film skal alt gå fort og avgjørelser tas sekund forsekund.

For elever på Medier og Kommunikasjon vil workshopen være et viktig innblikk i hva en filminnspilling består i.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Akershus fylkeskommune, kulturseksjonen, DKS-enheten
  • Kunstnere/grupper: Regissør Ingvild Søderlind og fotograf Fabien Greenberg
  • Produsent: Truels Rigvår

Om kunstner / utøver / gruppe

Ingvild Søderlind er en filmregissør og manusforfatter som ofte jobber med unge skuespillere uten erfaring. Hun har tidligere turnert for DKS Akershus med kortfilmen "Jenny", som hadde premiere under Berlinalen i 2011.

Publikumskommentarer