Tilbake
Norsk filminstitutt
Norsk filminstitutt
Norsk filminstitutt
Norsk filminstitutt
Norsk filminstitutt
Norsk filminstitutt

Stumfilmkonserten

Om Stumfilmkonserten

​Stumfilmkonserten byr på en filmopplevelse helt utenom det vanlige. Opplev en ekte stumfilmkonsert – slik stumfilm var ment å vises. Viktige stikkord er filmhistorie, magi og slapstick!

Forestillingen er en filmhistorisk reise der vi viser fire klassiske stumfilmer fra filmens barndom. Filmene vises med improvisert levende lyd i salen. Pianist Kjetil Schjander Luhr spiller musikk til scenene i filmene og foley-artist Kristin Bolstad lager stemningsskapende effektlyd. Underveis forteller de også om filmhistorie.

Konserten byr på en leken introduksjon til stumfilm, og hvordan film ble spilt inn og fremført før lydfilmen var oppfunnet.

Publikum vil få en umiddelbar opplevelse av hvordan levende bilder og lyd virker sammen og påvirker hverandre. De vil også trekkes inn i refleksjonen rundt de musikalske valgene musikerne gjør underveis. På denne måten får de et direkte møte med stumfilmen som kunstform. Konserten gir også en innføring i filmhistorie og hvordan musikerne tradisjonelt arbeidet når de lydla filmer som ikke hadde lyd.

Lærerveiledning

Last ned:
Faglige ressurser (frivillig for- eller etterarbeid. Dette er litt opp til den enkelte skole og lærer):

Kahoot! (quiz): https://play.kahoot.it/#/k/be4d17a2-4ff3-4c3d-94e4-02a49c76a050

Filmstudieark (eget vedlegg)

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Asker kommune
  • Kunstnere/grupper: NFI
  • Produsent: Cinemateket, Norsk filminstitutt

Om kunstner / utøver / gruppe

Medvirkende :

Kristin Bolstad, impromusiker

Kjetil Schjander Luhr, stumfilmpianist

Publikumskommentarer