Tilbake

Skolen i gamle dager

Skolen i gamle dager

SKOLEN I GAMLE DAGER Oppleve en skoletime slik den kunne være i tidligere tider. Når: Hele året Målgruppe: 5. trinn Hvor: Jansløkka skolemuseum Bestilling: Jansløkka skole href="mailto:grete.aas.underland @asker.kommune.no" Pris: Gratis

 

Til skolens 5. trinns lærere 2013/2014

 

   

BESØK PÅ ASKER SKOLEMUSEUM  

Hver september sender Jansløkka skoleeget skriv og fordeler skolene (5. klasser) for besøk til skolemuseet.

Asker skolemuseum befinner seg i den gamle skolestua på Jansløkka skole og er en  underavdeling av Asker museum. Tilbudet går spesielt til Askers 5. trinn. Gruppene er satt opp til bestemte tidspunkt. Bytting innbyrdes hvis det er ønskelig. Vi ber om at dere gir oss beskjed hvis det blir noen endringer i oppsettet. Dersom dere velger å ikke ta imot tilbudet, ønsker vi beskjed om dette.

Omviser på museet er en lærer fra Jansløkka skole.

 

Elevene får høre litt om hvordan det var å gå på skolen i Asker for over hundre år siden, får høre om omgangsskole/fastskole og får se/høre om gjenstander i skolestua. Et av målene er å gi elevene en opplevelse av hvordan det kunne være på skolen i gamle dager.

Skolemuseet har blant mange andre skatter, en rikholdig samling av lesebøker.

 

Lærerveiledning og arbeidshefte om skolemuseet er sendt ut til skolene tidligere.

Vi har bare plass til en gruppe av gangen – skolestua er ikke stor. Vi tilbyr besøk på tirsdager. Opplegget er beregnet til ca 1,5 klokketime. Som dere ser er det i år ikke satt opp to økter per dag – dette fordi læreren på skolemuseet dessverre ikke har mulighet til å ha flere enn en omvisning per dag.

 

Besøkstiden er på tirsdager fra kl. 09:30 - 11.00

 

 

Jansløkka ligger midt i ”smørøyet” i bygdas senter for kulturhistorie. Vi anbefaler at turen hit kombineres med å gi elevene en oversikt over andre viktige kulturminner, som gravhaugene

ved Asker kirke, askekallene langs Kirkeveien, Vogeliusstøtta og Kongeveien.

 

 

 

 

til: Sekretær v/ Jansløkka skole, Grete.Aas.Underland@asker.kommune.no:

 

Tlf.: 66 98 78 50

Fax: 66 98 78 55

Mail: grete.aas.underland@asker.kommune.no

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Asker kommune
  • Kunstnere/grupper: Jansløkka skolemuseum

Publikumskommentarer