Tilbake

Trafo kunsthall

 TRAFO Kunsthall

Visuell kunst

Trafobygningen ble bygget i 1922 i forbindelse med elektrifiseringen av jernbanen.

Den ligger vakkert til ved Asker stasjon.

I den gamle teglsteinsbygningen åpnet Trafo Kunsthall (Galleri Trafo) første gang sine dører 26.august 2006 og har på kort tid opparbeidet seg et rykte som et av de mest spennende gallerier i Oslo –regionen.

Kunsthallens daglige leder, Knut Blomstrøm, kommer fra den kommersielle galleriverdenen. Hans visjon for Trafo Kunsthall vil være å styrke institusjonens posisjon gjennom økte publikumstall og vitale kvalitetsutstillinger.  Kunsthallen vektlegger det kunstfaglige fremfor det kommersielle.

Trafo kunsthall består av  Kunsthallen, Kuben og Prosjektrommet. Utstillingene skifter ca hver fjerde uke og det er lagt opp til  fire  forskjellige utstillingsperioder i vår og høstsemesteret. I tillegg har de et nært samarbeid med Galleri Semmingsen i 2. etg.

For mer informasjon ta kontakt på tel: 66 90 40 06 eller  930 83 195

 eller e-post:  post@galleritrafo.com / annesiv@galleritrafo.com

               

INVITASJON TIL ALLE SKOLETRINN

Oversikt over utstillinger og tilbud om omvisninger  høsten 2014

PROGRAM HØSTEN 2014:

23.08 – 14.09

Kunsthallen: Charlie Roberts

Kuben: Christer Strömholm

Prosjektrommet: Jan Inge Janbu

20.09 – 19.10

Kunsthallen: Morten Slettemeås / Victor Muteleksha / Pierre Lionel Matte / Lise Bjørne Linnert ( Kunst på vandring )

Kuben: Per Hess

Prosjektrommet: Bjørn Kowalski - Hansen

25.10 – 16.11

Kunsthallen: Tone Myskja

Kuben: Bjørn Carlsen

Prosjektrommet: Maja Ratkje, Kristian Skylstad

22.11 – 21.12.

Kunsthallen: Eva Berge

Kuben: Hanne Lydia Kristoffersen

Prosjektrommet: Gelawesh Waledkhani

OMVISNINGER:

Trafo Kunsthall inviterer skolene til gratis omvisninger i utstillingene.

Trafo Kunsthall tilbyr omvisningene onsdag, torsdag eller fredag etter ønsket tidspunkt.

Det jobbes også med å få i stand workshops til noen av  utstillingene.

Mer informasjon om dette kommer senere.

OM UTSTILLERNE:

Charlie Roberts ( f.1983 )

Charlie Roberts er født i USA, utdannet i Canada og bor i Asker.

Hans malerier, relieffer og skulpturer leker og låner kunsthistoriske referanser i fleng.

Folke kunst, pop-art , tegneserier og byzantinsk kunst for å nevne noe. Tematikken i verkene tar samtiden på pulsen, det banale og hverdagslige spilles opp mot den presise og delikate utførelsen. Til denne utstilllingen vil han vise relieffer og skulpturer i tre.

Roberts har fått glimrende kritikker i bl.a ART Forum.

Utstillingen på Trafo Kunsthall er et samarbeid med Davis Risley Gallery i København.

Dette er hans første separatutstilling i Norge.

Christer Strömholm ( f.1918 – d.2002)

Svensk fotograf, en av de mest innflytelsesrike i Norden. Hans bilder omfatter portretter, reportasje og rene formstudier, ofte med surrealistiske undertoner. I hans bilder av mennesker og miljøer i Paris, kirkegårdsmotiver, restauranter og gatelivsscener kan det ofte spores et visst vemod, men hans skildringer av mennesker er alltid empatisk. Kritikere har funnet det vanskelig å klassifisere ham; er det dokumentar, surrealistisk, eksistensialistisk?

Han mottok den prestisjetunge Hasseblad prisen i 1997 og har etter sin død fått stigende annerkjennelse for sitt særegne kunstnerskap.

Jan Inge Janbu ( f. 1972 )

I Prosjektrommet på Trafo Kunsthall stiller Jan Inge Janbu ut bildeserien "Et øyeblikks klarsyn sklir unna", bestående av ca 150 farge-fotografier tatt i tidsrommet fra 2009 og frem til våren 2014. Ingen av fotografiene er arrangerte eller digitalt manipulerte, og alle bildene er tatt på 35 mm farge- negativ film.

Prosjektet består av mange motivgrupper som er vevd sammen, med fotografier som er både visuelt stimulerende og intellektuelt utfordrende. Det er ingen bilder av mennesker i dette prosjektet, men likevel handler det i aller høyeste grad om det å være menneske.

1814 Revisited i Trafo kunsthall: 

Morten Slettemeås / Victor Mutelekesha / Lise Bjørne Linnert / Pierre Lionel Matte

Kunst på vandring

Utstillingen kretser rundt temaet «identitet», særlig knyttet til hvordan en nasjonal (norsk) identitet har blitt til gjennom år med nasjonsbygging og historiefortelling. Hvilket bilde har vi av oss selv og nordmenn som folk, og er det mulig å enes om noen fellesnevnere? Gjennom fire ulike prosjekter som på hver sin måte berører temaet, er det opp til betrakteren å reflektere videre. 

Monica Holmen fra Akershus Kunstsenter er kurator for utstillingen.

Henvendelser vedr. utstillingen kan også sendes til   koordinator@akershuskunstsenter.no

Per Hess ( f.1946 )

Hess er utdannet ved Statens Kunstakademi og Statens Kunst og Håndverksskole. Hess er en maler som gjennom hele karrieren har vært opptatt av lys og farge. Paletten er begrenset til primærfargene, med hvitt som et fremtredende virkemiddel. Per Hess har gjort en rekke utsmykninger og har også arbeidet som kunstkonsulent for KORO.  Han stilte ut ved Palazzo Bembo ved Venezia Biennalen i 2013.

Bjørn Kowalski – Hansen ( f.1979 )

Kowalski- Hansen har utdannelse fra Kunstskolen i Bergen og Kunstakademiet I Trondheim. Bjørn-Kowalski Hansens arbeid følger mekanismene bak kommersiell markedsføring og forretningskultur. Han bruker bedrifter og produkter som et bakteppe for utforske temaer som sosialt design, sosioøkonomiske endringer som et resultat av globalisering, og hvordan massemedia og populærkultur påvirker vår identitet. 
Ved siden av disse større konseptuelle prosjektene har kunstneren også produsert andre verk innenfor vidt forskjellige medier slik som papir, maleri, grafiske trykk, installasjoner og videokunst.

Tone Myskja ( f.1961 )

Tone Myskja vil vise en videoinstallasjon av 4 parallelle iscenesatte videoportretter, en skiftende, synkronisert billed/videosekvens. Hun har valgt å kalle de 4 portrettene; Agitator, Medusa, Arkeolog og Orlando.

I hennes arbeid som billedkunstner er hun opptatt av rytmikk, språk og bevegelse, og hvordan skape mening utover det som direkte kan formidles med ord. Hun er interessert i å utforske vårt forhold til språk og identitet og hvordan disse aspektene hele tiden påvirkes av den tiden og det rommet man befinner seg i.

I de senere årene har hun arbeidet mye med video i en scenekunstsammenheng, nå sist i forbindelse med operaoppsetningen “Querini” på Røst .

Den fikk forøvrig glimrende kritikk og omtale i Financial Times i sommer.

Utstillingen inngår også i DKS tilbud til videregående skoler i Akershus.

Bjørn Carlsen (f. 1946 )

Bjørn Carlsen er født i 1946 i Oslo, utdannet ved SHKS og Statens Kunstakademi.  Carlsen er bosatt i Asker og er en av våre mest etablerte kunstnere innen figurativt ekspressivt maleri.  Han er også kjent for sine presise og fyrrige koloritt med motiver noen oppfatter som groteske og utfordrende.  Han er innkjøpt av en rekke museer og samlinger i inn- og utland, og i Asker er han godt kjent gjennom utsmykninger i Asker Kulturhus.

Maja Ratkje (f. 1973 ) / Kristian Skylstad (f. 1982 )

“An outstanding, complete musical personality, as a performer, as a singer, as a composer.” Matthias Pintscher to BBC 2012

“Maja Ratkje har i en arrække stået som en af de mest spændende norske komponister og musikere.” (“Maja Ratkje has over years stood out as one of Norways most exciting composers and musicians.”) Politiken 2008

“Hun er én af de mest interessante nulevende kunstnere i Norge.” (“She is one of the most interesting living artists in Norway.”) Danmarks Radio 2008

Kristian Skylstad er utdannet fra Statens Kunstakademi og er en norsk billedkunstner og kurator som hovedsakelig arbeider med tekstcollage, film, video og installasjon.

Skylstads arbeider kretser ofte rundt enkeltindividers adferd og følelsesliv. Han utforsker mellommenneskelige forhold og individers følelsesliv gjennom iscenesettelse av ulike former for kjedsomhet, apati, kynisme og avmakt.

Eva Berge ( f. 1956 )

Eva Berge hører til blant de godt etablerte norske malerne, men har lenge vært mest kjent i kunstnerkretser, og ikke så mye blant det kunstinteresserte publikum. Hun har sitt utgangspunkt i det figurative maleriet og har bla. utforsket religiøse og mytologiske motiver i sin kunst. Hun har stilt ut i Kunstnerforbundet en rekke ganger og er bl.a  innkjøpt av Nasjonalgalleriet, Museet for Samtidskunst og St.Olavs Hospital.

Hanne Lydia Opøien Kristoffersen ( f. 1964 )

Hanne Lydia Opøien Kristoffersen er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim og Kunstskolen i Kabelvåg. Tematisk befinner arbeidene seg innenfor områder som kjønn og identitet gjennom medier som tegning, tekster og video.  Videoverket 11 July 1943 (2014) er en fortelling om en hendelse i Nord-Norge med politisk og sosial relevans i en vakker setting. Verket baserer seg på en gjenfortelling av en historie man ikke ønsker å berøre parallelt med at historien løftes inn i samtiden og igjen blir aktuell. Hun er innkjøpt av bl.a. Nordnorsk Kunstmuseum, Trondheim Kunstmuseum og Norsk kulturråd.

Utstillingen egner seg særlig for ungdomstrinnet.

Gelawesh Waledkhani ( f. 1982 )

Waledkhani er utdannet fra Statens Kunstakademi 2013 og har deltatt på en rekke utstillinger det siste året. Deriblant Østlandsutstillingen og The Past is still present” på Akershus Kunstsenter. Hun arbeider med tegning og broderi (bl. annet med eget hår ) og har på kort tid gjort seg bemerket som en av de yngre kunstnere som har et sterkt budskap å formidle, samtidig som utførelsen er av ypperste klasse.

Hanne Lydia Opøien Kristoffersen

PRAKTISK INFO

Trafo Kunsthall ligger 5 minutter fra Asker stasjon.

Omvisningene varer ca 45. minutter ( en skoletime ).

Utstillingene passer i utgangspunktet for alle trinn, men har dere spørsmål

angående dette så ta kontakt med oss.

For å bestille omvisning ta kontakt med prosjektkoordintaor

Anne Siv Falkenberg Pedersen på:

mobil +47 930 83 195 eller annesiv@trafokunsthall.no /  post@trafokunsthall.no.

For mer informasjon om utstillingene :

http://www.trafokunsthall.no

VELKOMMEN!

Med hilsen Trafo Kunsthall

Lensmannslia 60

1386 Asker

Åpningstider: onsdag – søndag 12.00 – 16.00

Lærerveiledning

Skisse til opplegg for galleri Trafo:

Trafo Kunsthall består av kunsthallen, Kuben og prosjektrommet.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Asker kommune
  • I samarbeid med: Trafo kunsthall

Publikumskommentarer