Asker kommune
Postadresse: Pb. 353, 1372 ASKER
Besøksadresse: Askerveien 19, 1372
Kontaktperson:Ingeborg Anna Wergeland, 66 76 81 14, ingeborg.anna.wergeland@asker.kommune.no, Siri Forberg, 66768103, siri.forberg@asker.kommune.no, Stian Norgård Aase, 91799752 (mobil), stian.aase@asker.kommune.no
Almir og puffene
Produksjonsliste
Program

Almir og puffene

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Almir vokste opp under den Jugoslaviske borgerkrigen i byen Tuzla, som nå ligger i det nord-østlige Bosnia-Herzegovina. Her bodde han sammen med sin familie i en av byens blokkområder. Det var her han fikk sitt første trekkspill, det var her han lekte gjemsel med også her han måtte løpe i dekning for krigens stygge vesen.

Almir og Puffene handler om denne oppveksten; en liten gutt med trekkspill som løp opp og ned trappene og inn dørene til venner og familie i blokkene der de bodde. Almir gjenskaper dette ved å skape den samme nabolaget med trekkspillet sitt -  opp og ned, gjennom dører som knirker, mørke kjellere, spennende loft med trekkfulle lyder, glede og barnelatter med store smil og krokodilletårer. Det er denne verdenen Almir tar oss med til. 

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Asker kommune
  • Idé/opplegg: Utøver/komponist i samarbeid med produsent Ragnhild Vreim Tveitan (DKS-Buskerud), lyskunstner/sceneograf Kyrre Heldal Karlsen, koreograf Anne Bryhn, programmerer Jonas Barstad og lysdesginer Gard Gitlestad.

Om kunstner / utøver / gruppe

Almir Meskovic er utdannet ved Norges Musikkhøgskole (2014). Han er en bosnisk musiker bosatt i Norge som er i ferd med å etablere et internasjonalt omdømme som klassisk akkordeonist, både som solist og kammermusiker. Han er også en ung komponist og kan senest vise til et komplett verk skrevet for Akershus teater til barneforestillingen Klovneskrekk. Almir spiller, arrangere og komponere også musikk innen balkanrelaterte sjangere, som f.eks. Sevdah. Han kan vise til sitt eget orkester – The Kuraybers – som er har gjort suksess, bl.a. gjennom sitt samarbeid med den serbiske superstjernen Jelena Tomasevic. Han har også en rekke andre prosjekter som duoen Almir & Daniel. I tillegg har han i Norge samarbeidet med musikere/institusjoner som KORK, Oslo Filharmonien, Nationaltheatret, Nordland teater, Festspillene i Bergen, komponist Kjell Habbestad, Silje Nergaard, Yaakov Rubinstein, Arc Music. 

Om verket: Almir og puffene er en nyskapende konsertproduksjon med bosnisk komponist og akkordeonist Almir Meskovic for målgruppen 6-12 år. Repertoaret er nyskrevet samtidsmusikk av Almir Meskovic som tar for seg hans to sterkeste sider; bosnisk sevdah musikk og samtidsmusikk for trekkspill hvor Sofia Gubaidulina og Arne Nordheim har sterk innflytelse. Verket inneholder også elementer av gjentagelse ved hjelp av diverse loopepedaler og andre miditriggede pedaler. Dette er for å skape en fornemmelse av et ensemble og for å utnytte trekkspillets fulle potensiale også med hensyn til rytme.


Medvirkende

  • Almir Meskovic (musiker/komponist)
  • Elvis Medic (teknikker)

Multimedia og vedlegg

Bilder

Almir Meskovic
Foto: Thomas Leduc
Almir Meskovic 2
Foto: Thomas Leduc
Musikk, Musikk
Trinn: 1 - 7
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Spørsmål om kunstnerisk innhold?Kontakt Stian Norgård Aase tlf: 917 99 752
Spørsmål om tidspunkt/gjennomføring?Kontakt Ingeborg Anna Wergeland tlf: 66768114
Kontaktperson utøver
Almir Meskovic; 
Tlf 941 52 666
E-post: meskovic88@gmail.com
Programlengde
Ca. 35 minutter
Maks publikumsantall
100
Arena / rom
Gymsal eller annet egnet rom på skolen
Maks antall fremføringer per dag
3
Bærehjelp
5 sterke elever
Oppriggingstid
75 min.
Nedriggingstid
30 min.
Merknad om publikumsplassering
I rommet hvor konserten holdes, settes det opp 9 store puffer som barna skal sitte på og ved siden av. Det er viktig at lærerne gir beskjed til elevene om hvordan elevene skal sitte før de går inn i rommet. Vi ber om at lærerne setter seg sammen med elevene for å oppleve konserten sammen med dem. Dette skaper ro og trygghet i en annerledes setting. Musiker bruker hele rommet til beveger seg rundt i mens han spiller.
Må blendes
Ja
Merknad for spillested
Konsertene varer i ca 25 min med ca 10 min etterspill/lek med barna. 
Merknad
Det er fint om trinnene blandes på tvers hvis mulig. Det er fint om rommet konserten skal holdes i blendes så godt det lar seg gjøre. 
Tekst til ukeplan
Denne uken kommer konserten Almir og puffene til vår skole. Almir spiller trekkspill og med seg har han ni store puffer. 
Vedlegg
Arrangører
Arrangert av:
Asker kommune
Medvirkende
  • Almir Meskovic (musiker/komponist)
  • Elvis Medic (teknikker)