Tilbake

We Come from Far, Far Away (Teaterkompaniet NIE)

Inne i det store teltet er det et lite telt, og inne i det lille teltet er det en gutt. Han har reist langt. Han har stort sett reist alene. Han vil vise deg tingene han har med seg. Han vil også fortelle deg hvorfor han reiste, og veien han tok, men han kan ikke fortelle hvordan historien slutter…

NIE har samarbeidet med Hvalstad transittmottak for mindreårige asylsøkere sidenhøsten 2015. De som bor der er hovedsakelig ungdommer i alderen 13 – 18 år som har kommet alene til Norge for å søke asyl. De fleste av de vi jobbet med var fra Afghanistan og Syria og de hadde reist hjemmefra og etter hvert med båt til Hellas og så Norge. Deres historier er vanskelige og utrolige. Som ungdommer flest er de fulle av energi, livskraft og håp for framtiden. I denne forestillingen forteller vi en av disse historiene enkelt og nært i en scenografisk ramme hvor publikum sitter inne i et telt, i et midlertidig hjem til en av mange på flukt.

”Jeg hadde et telt som jeg kjøpte på et kjøpesenter i Hellas. Der var et skilt som jeg ikke kunne lese, hvor det sto € 75 med et kryss over. Ved siden av det var det skrevet med rød tusj €40. Tilbud! Jeg tok pengene mine og stilte meg i kø. Når jeg kom til kassen, ga jeg disse pengene til mannen og han la de i kassen. Så spurte han meg om noe og jeg smilte. Så begynte han å kjefte på meg. Han kjeftet og skrek så jeg tok opp telefonen min og begynte å filme ham…”

Forestillingen varer 55 min, og etter forestillingen åpner vi for en samtale med publikum. På utsiden av det store teltet vil det vær en dagsaktuell utstilling om mindreårige flyktninger.

We come from far, far away vant Heddapris i 2017 for beste forestilling for ungdom. 

Regi: Alex Byrne/Kjell MobergSkuespillerne: Robert Orr, Iva Moberg, Jean Goubert

Lysdesign: Šimon Kočí
Scenografi: Kateřina Housková

Tilbakemeldinger:

Hei! Vi vil gjerne gi tilbakemelding om at teaterstykket «We come from far far away» var utrolig bra, både når det gjelder innhold og uttrykk. Det var en så relevant historie som ble fortalt samtidig som det var lagt inn både humor og variasjon med musikk. Alle elevene koste seg, det var et stykke som virkelig fenget. Nesøya

Både 6. trinn og 7. trinn er over seg av begeistring, og ikke minst ungene ble bergtatt av oppsetningen og måten skuespillerne framførte et så alvorlig tema på. De beveget alle som var tilstede. For egen del må jeg si at det er lenge mellom hver gang jeg blir så direkte truffet av et teaterstykke. Arnestad.

Jeg vil sende en mail for å si at dette var den beste og viktigste skoleforestillingen jeg har sett som lærer ila mine 12 år på Arnestad skole. Jeg var sammen med 7.klasse i dag og fikk se en meget sterk historie, fortalt på en gripende og forståelig måte. Den gjorde sterkt inntrykk på både voksne og barn! En stor takk til skuespillerne som levendegjorde en forferdelig vanskelig situasjon som berører flere mennesker enn vi kan forestille oss. 

Hei Iva Jeg ville bare hilse fra læreren som fulgte 6. trinn. Hun understreket at dette var den beste forestillingen som noen gang har kommet til oss. :-) Og i tillegg likte hun at temaet gled rett inn i samfunnsfagundervisninga. Jeg henger meg på rosen... Dere gav oss en stor opplevelse! Tusen takk! (Hvalstad skole)

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Asker kommune
  • Kunstnere/grupper: Teaterkompaniet NIE
  • I samarbeid med: Asker kulturskole

Om kunstner / utøver / gruppe

New International Encounter (NIE) 
is an international company that makes award-winning theatre performances and projects through a mix of physical theatre, award-winning theatre performances multiple languages, live music, storytelling and a European ensemble.

Publikumskommentarer