Tilbake
Cappelen Damm
Knut Aage Dahl

Bare spille ball

Michael Stilsons Bare spille ball handler om å elske fotball, men å ikke være forberedt på de harde realitetene. Den handler om å prøve å glemme en jente, og å klare seg uten en far. Og den handler om å vinne – uten å miste seg selv.

Fredrik står foran sitt livs viktigste kamp. Bare han herjer på kanten som vanlig er proffdrømmen innen rekkevidde. Men de siste dagene før finalen forandrer alt seg.

Bare spille ball er nominert til Uprisen 2019. Den er også nominert til Norske barne- og ungdomsbokforfattere (NBU) sin debutantpris Trollkrittet for 2019. Jurymedlem for Trollkrittet, Charlotte Glaser Munchm, sier blant annet om boka:

"Stilson holder leserne på tærne hele historien igjennom. Dette er spennende og gjenkjennelig for alle. I tillegg er Bare spille ball sportslig uten å bli intern. Selv om fotballtermer brukes her og der, er det ingenting som forstyrrer den uvitende, samtidig som den vitende kan glede seg."

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Buskerud fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Michael Stilson
  • Idé/opplegg: Michael Stilson

Om kunstner / utøver / gruppe

Michael Stilson (f. 1987) fra Trondheim er tidligere profesjonell fotballspiller og utdannet lærer. Han spilte blant anna for Mjøndalen i 2015-sesongen. Han har laget tv-serie for NRK om livet som fotballspiller, og har vært fotballfaglig konsulent for tv-serien Heimebane. Bare spille ball er debutboka hans.

Publikumskommentarer