Tilbake
Tanja Steen

(VGS 2019/20) BLAKE, BJØRNSON, BJERKE OG BEATSA

Visuelt konsertforedrag

Hva er det som gjør en av Norges mest erfarne rapartister så interessert i diktet «Farao på ferie»? Hva har jambisk pentameter med beats å gjøre? Hadde Bjørnson vært en breial rapper hvis han hadde levd i dag?

Konsertforedraget handler om å formidle de klassiske poetenes innhold, rytme og flow gjennom rapmusikkens uttrykk. Son Of Light aka André Hadland presenterer et visuelt konsertforedrag der han energisk og engasjert tolker sine favorittdiktere. Med seg på scenen har han DJ/produsent LPeeWee aka Eirik Blåsternes, som har laget musikken. Resultatet er en spennende liveframførelse som groover.

Konsertforedraget følges av spesiallagde animasjoner og illustrasjoner av Johann Grimstvedt.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Akershus fylkeskommune, kulturseksjonen, DKS-enheten
  • Idé/opplegg: Bjørnsomfestivalen, André Hadland og Eirik Blåsternes.

Om kunstner / utøver / gruppe

Son Of Light debuterte som rapartist i 1997 med albumet Deep Green. Han ble nominert til Spelemann i 2012 for War of the words og han har turnert inn- og utland både som soloartist og sammen med artister som Nosizwe Baqua, Sandra Kolstad, Tommy Tee og bassist Ida Kristine Nielsen. Han har lang erfaring fra arbeid i Den kulturelle skolesekken, ikke minst med skolekonserten Fra Bygd til Beat. Han har også arbeidet med ulike former for ungdomsverksteder innen bl.a musikkvideo og tekstskriving. 

Eirik Blåsternes er DJ og produsent fra Bergen. Han har samarbeidet med bl.a Lars Vaular, Store P og Verk og han turnerer i Den kulturelle skolesekken med Miss Tati. Eirik er  utdannet sosialantropolog og han har bl.a studert ungdoms musikkvaner i Kina.

Publikumskommentarer