Tilbake
Elg Elgesem
Elg Elgesem

To søstre og tolv måneder

"Det var en gang en enke som hadde to døtre. Marfa var hennes egen datter, Marchinka var stedatteren hennes. Enken elsket Marfa, men hatet Marchinka, fordi hun var langt penere enn hennes egen datter."

"De tolv måneder" er et russisk eventyr om ei jente som blir satt på mange harde prøvelser. Hver måned har sin egen skjønnhet, sin egen styrke og særegenhet. Kan de hjelpe henne?

Med sin egen musikk inspirert av dette eventyret spiller Evelina syngende, dansende, knurrende, skremmende og malende med sitt trekkspill og sin stemme. Sammen med skuespiller Anette, som kun ved hjelp av sin egen stemme og kropp spiller alle rollene. 

Lærerveiledning

Hver karakter i eventyret har hver sin melodi eller lyd, ledemotiver.

Kan elevene finne disse?

Eventyret er vedlagt på engelsk og kan gjerne leses på forhånd.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Asker kommune
  • Idé/opplegg: Evelina Petrova og Thea Elisabeth Skallevold sammen med produsenter Johannes Skyberg og Mette Renolen, ToH

Om kunstner / utøver / gruppe

Evelina Petrova: Akkordeon og vokal

Evelina er fra St.Petersburg og har sin utdannelse derfra innen klassisk musikk, teater og musikkimprovisasjon.
I 2014 tok hun mastergrad i jazz på Norges Musikkhøgskole i Oslo.
Evelina finner mye av sin musikalske inspirasjon fra folkemusikken, og er spesielt interessert i den rituelle folketradisjonen. Hun lager musikk i minimalistisk, moderne og improvisatorisk stil og eksperimenterer med ulike genre og tradisjoner. 

Anette Løbach: Skuespiller

Anette Løbach er utdannet skuespiller og musikal artist fra Westerdals og Bårdar Akademiet. I tillegg har hun gått fordypningsfaget "Teater for barn og unge" ved Høyskolen i Vestfold. Løbach har bred erfaring med scenekunst fra konserter, musikkteater, fysisk teater og dans. Hun arbeider frilans og har blant annet vært engasjert i Dyreparken i Kristiansand,  Brageteateret, og Scene kvelder.

Publikumskommentarer