Tilbake
Ellen Lande Gossner
Ellen Lande Gossner

Rocky-Verdens sterkeste hund

Da jeg var liten hadde jeg en hund. Rocky var bestekameraten min.

Få ting i livet er så skjellsettende som barnets møte med et viktig kjæledyr.  Rocky, verdens sterkeste hund, er en solo-forestilling som med humor og varme forteller om den store rottweileren og den lille gutten. De to utforsker lekens og livets muligheter. Det er morsomt og spennende. Og gutten kommer nærmere seg selv den dagen Rocky dør og de to må ta farvel.

Denne forestillingen tar på en unik måte utgangspunkt i et av de sterkeste båndene mange barn har til livet. Forholdet til et dyr. Fortellerens rolige nærvær gir stort rom for følelser og undring og viser at de enkle tingene, de historiene vi ikke trodde var så viktige former oss langt mer enn vi er klar over.

Kjærligheten til dyrene og livet skinner i denne lille forestillingen. Dessuten lærer barna å synge! Erfaringen er lik overalt. Når fortellingen om Rocky er ferdig, tar barnas fortellinger over. De vil fortelle om sine egne erfaringer.

«Rocky, verdens sterkeste hund» er en solo fortellerforestilling. 


Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Asker kommune
  • Kunstnere/grupper: Per Jostein Aarsand

Om kunstner / utøver / gruppe

Per Jostein Aarsand er en varm og våken forteller med blikk for det komiske. Lytteren blir dratt med inn i handlingen og glemmer alt annet. Historiene er morsomme og medrivende. Per Jostein var med å grunnlegge Fortellerhuset og var i flere år kunstnerisk leder for Fortellerfestivalen. For et par år siden ble han tildelt Statens kunstnerstipend, for prosjektet «Røtter» (livshistorier fra Groruddalen). Dette resulterte i forestillingen Carl Fredriksens Transport, krigens største redningsaksjon. 1000 jøder og motstandsfolk ble reddet med lastebiler og kjørt til Sverige. Historien kalles Norges "Schindlers liste.» Forestillingen har fått strålende mottagelser og er til nå spilt for over 15000 publikummere. Per Jostein Aarsand er tidligere nominert til «Gullsekken». 

Publikumskommentarer